Skins: Sex, drugs en feesten

Skins
De show gaat over een groep middelbare scholieren die zich vooral bezighoudt met feesten, sex, drugs en de verhoudingen binnen de groep. Denk Gossip Girl, maar dan een rauwe en extremere versie. Wat Skins bijzonder maakt is de manier waarop het gefilmd is, de nog onbekende cast en de muziek die is gebruikt.

In Amerika zorgde de serie voor behoorlijk wat ophef omdat de serie te expliciet zou zijn. Bezorgde ouders van de vonden de serie te ver gaan, vanwege het drugsgebruik en tieners die sex hebben en de Parents Television Council probeerde de serie aan banden te leggen. MTV Nederland verwacht deze ophef niet en denkt dat het juist een programma is dat weergeeft wat jongeren bezig houdt. De show is echt voor en door jongeren gemaakt en diverse jongeren waren nauw betrokken bij de productie van de serie. Zij hielpen bij het schrijven van het script, selecteerden de muziek en de cast. Deze bestaat uit jonge, niet-professionele acteurs. In de serie is muziek te horen van artiesten als Animal Collective, The Drums, Lawrence Arabia en onbekende artiesten als Pepper Rabbit.

In Skins volgen we de levens van een groep high school vrienden. Zo ontmoeten we Tony, hij ziet er goed uit en manipuleert graag. Zijn vriendin Michelle is bloedmooi en slim, maar niet slim genoeg om ver uit Tony’s buurt te blijven. Tony’s beste vriend Stanley zit vast in een neprelatie met Cadie, een meisje dat alles bij elkaar liegt. Iedereen is dol op Chris en Chris is op zijn beurt dol op elke drug die er bestaat. Tea valt op meisjes en ze houdt ervan om het leven van iedereen overhoop te halen. De niet zo toegewijde moslim Abbud en de verantwoordelijke Daisy maken de groep compleet.

Elke zondag om 21:10 op MTV!