Revenge

Revenge is een Amerikaans televisiedrama op de ABC. De serie is geïnspireerd op de roman ‘De graaf van Montecristo’ van Alexandre Dumas.

Revenge is een moderne versie van een klassiek sprookje, en gaat over het doen en laten van Amanda Clarke (Emily VanCamp), die terugkeert naar het exclusieve kustoord The Hamptons, waar alles draait om rijkdom, status en schoonheid. De bewoners van The Hamptons gaan daarvoor over lijken! Als klein meisje heeft Emily Thorne dat al aan den lijve ondervonden, toen haar familie verwoest werd door de meedogenloze buren. Haar vader werd beschuldigd van een misdaad die hij niet gepleegd had en kreeg levenslange gevangenisstraf. Daardoor werd ze als jong meisje van haar vader gescheiden en zag hem nooit meer terug. Ze keert op haar 18e terug naar The Hamptons onder de alias Emily Thorne en heeft maar één doel; wraak..

Emily wil zich wreken op die mensen die haar vader en haar familie dit onrecht hebben aangedaan. Bovenaan haar lijstje staat Victoria Grayson (Madeleine Stowe), de matriarch van de Grayson familie én de vrouw wie haar vader liefhad en die hem uiteindelijk bedroog. Tijdens het uitvoeren van haar plannen, beweegt Emily zich in de kringen van de ‘high society’ om de personen die haar vader verraadden te vernietigen. Maar daarbij heeft ze geen rekening gehouden met haar eigen emoties en vragen die tijdens haar missie naar boven komen……

De serie is afgelopen najaar ‘on air’ gegaan in Amerika en staat nu al in de top tien van best bekeken series en Madeleine Stowe is al genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol als Victoria Grayson.