Je Ouders in de Lik

Op 1 mei begint er een nieuw programma bij de Tros: Je Ouders in de Lik. Jongeren vertellen hun verhaal over hoe het is als je ouders in de gevangenis zitten. Voor de eerste keer vertellen ze hun gedetineerde ouder hun kant van het verhaal. Voor de jongeren is dit een grote stap en daarom worden ze daarin begeleid en gesteund door ervaringsdeskundige Claudia Schoemacher. Zij is dochter van een ex-gedetineerde en vertelde haar verhaal eerder in het programma Het Mooiste Meisje van de Klas.

Claudia zelf is zeer begaan met het onderwerp in de Telegraaf zegt ze: “Het zou mooi zijn als deze serie bijdraagt aan een stukje bewustwording bij ons allemaal; kinderen kunnen niets doen aan de detentie van hun ouders en zijn niet verantwoordelijk voor hun daden. Toch kunnen zij deze ’arm om de schouder’ van de buitenwereld heel goed gebruiken.”

De Tros zegt over het programma: “Centraal in Je Ouders in de Lik staat het gesprek tussen de jongere en de gedetineerde vader of moeder. Claudia bereidt met de jongere dit gesprek voor, is aanwezig als steun en geeft waar nodig begeleiding. Het gesprek vindt plaats in de penitentiaire inrichting waar de ouder gedetineerd is.”

De Tros heeft voor Je Ouders in de Lik nauw samengewerkt met het Ministerie van Veiligheid en Justitie en Stichting Exodus

Je Ouders in de Lik, vanaf 1 mei bij de Tros op nederland 3