Doodslag

Doodslag speelt in op het heftige en actuele thema van (onnodig) geweld. Het verhaal gaat over ambulancebroeder Max (Theo Maassen), die in zijn werk vaak wordt belemmerd door hufterig gedrag. Op een dag slaan bij hem de stoppen door en slaat hij letterlijk van zich af. Een tv-optreden van de beroemde cabaretier Felix (Gijs Scholten van Aschat) gaf daartoe mede de aanleiding. Deze gewelddadige reaktie heeft grote onbedoelde gevolgen voor hem, maar ook voor zijn Marokkaanse collega Amira (Maryam Hassouni).

De film is in Eindhoven opgenomen. Regisseur Piet Kuijpers is daar zeer over te spreken: “Eindhoven is visueel en filmisch, met een enorme verscheidenheid aan architectuur en locaties, die deze film een enorme meerwaarde gaan geven”.
Wat de film verder ook speciaal maakt is de invullling van een aantal bijrollen. Zo zien we onder meer Comedytrain cabaretiers Najib Amhali, Martijn Koning en Eric van Sauers. Het scenario is geschreven door Marcel Lenssen.

Volgens Gijs Scholten van Aschat is het een film die anders is en die vragen oproept: “Als je naar de film kijkt, denk je heel vaak ‘wat zou ik doen’ of ‘doe dat nou niet’ of ‘waarom doet hij nu dit?’ Dat is wat mij aantrok in het script, dat de film al die vragen opwerpt en bij de kijker legt en niet zelf beantwoordt. Veel films werken bevestigend. Ik hou van kunst die vragen opwerpt.”