Home
Homepage

De scheepsjongens van Bontekoe

    Geen tweets gevonden.
Loading

Het jeugdboek De scheepsjongens van Bontekoe is in 1924 geschreven door Johan Fabricius en is geïnspireerd door het eerste deel van het Journaal van Bontekoe over ...

De scheepsjongens van Bontekoe is een Nederlandse film uit 2007, geregisseerd door Steven de Jong en gebaseerd op het gelijknamige boek van Johan Fabricius.

e verenigde Oostindiche Compagnie was het grootste handelsbedrijf ter wereld. In de zeventiende eeuw was de V.O.C. oppermachtig en dreef handel met grote delen van Azië.

Ligplaats Egberdina Hoorn. De Egberdina heeft een vaste ligplaats naast de Hoofdtoren in Hoorn, bij de 'Scheepsjongens van Bontekoe'.

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET: Pers, Promotie en Publiciteit: Manon de Weerd T: 06 817 90 714 E-mail: Persberichten: Persbericht 2 HISTORISCHE ...

Schminken en grimeren voor Carnaval, Halloween, verjaardagen, huwelijken en andere feesten. Hoe doe je dat? Bekijk de voorbeelden.

n Hoorn kunt u heerlijk wandelen. Ik heb drie wandelingen samengesteld die voor elk wat wils bieden. De Groene wandeling is een lange wandeling met veel groen.

'Spuit elf geeft ook modder' is een spottende reactie op iets wat iemand anders zojuist heeft gezegd. Vaak wordt er iets mee bedoeld als 'Dat is daarnet al gezegd ...

Mauritius, Hollandia en Amsterdam, zo heetten de drie koopvaarders die met het kleine jacht Duyfken op 2 april 1595 vanaf Texel naar ‘de Oost’ vertrokken.

KRO wil bijdragen aan een samenleving waarin we omkijken naar elkaar, elkaar helpen en elkaar de ruimte geven het leven te vieren. Dat noemen we: goed leven.

Binnenvaarttaal is een verzameling scheepstermen aangevuld met afbeeldingen, lijsten, spreekwoorden, enz.